Ukraine

Intellias представив на СES23 цифрову автомобільну панель приладів

News
January 10, 2023

Intellias розробив свою першу портативну цифрову автомобільну панель приладів, яка демонструє технічні можливості компанії: від розробки апаратного та вбудованого забезпечення до хмарної інтеграції та дизайну інтерфейсу. Розробка була представлена 5-8 січня на міжнародній виставці технологічних інновацій СES23 у Лас-Вегасі.  

Новий прототип Intellias є повністю робочим та має всі функції сучасної автомобільної системи HMI (human-machine interaction – взаємодія між людиною та машиною). Під час створення виставкового зразку, команда Intellias слідувала основним тенденціям галузі, зокрема використовувала операційні системи на C/C++, Linux і Android. У цифровій панелі також є сенсорний дисплей Full HD для IVI, автомобільний дисплей IC, SoC на базі Renesas R-CAR H3 та інтерфейси CAN і GMSL.

Intellias – експерт у сфері мобільності, і нам вдалося поєднати наш досвід і досвід наших партнерів, щоб показати передові технологічні рішення для майбутнього водіння. За допомогою цього портативного автомобільного комплекту ми демонструємо багаторівневість наших вмінь і можливостей у створенні інноваційних цифрових панелей приладів для електромобілів. Крім того, ми надаємо іншим автомотів-компаніям і водіям шанс отримати реальний досвід взаємодії з різними системами автомобіля.

Адам Конопа
директор з технологій в Intellias

Intellias має великий досвід розробки навігаційних рішень для лідерів автомобільної індустрії. Програмне забезпечення цифрової панелі приладів демонструє технічні можливості автівки в умовах, наближених до реальності. Прототип використовує навігацію TomTom і функції ADAS, поміж яких є функції заднього виду та огляду з висоти пташиного польоту, перегляду дорожніх знаків, допомоги при русі дорожньою смугою, а також виявлення перешкод і пішоходів. 

Цифрова панель приладів має низку системних сповіщень, які відображають статус автомобіля. Серед них є позначки швидкості, прискорення, рівня заряду батареї та гальмування. Прототип має сигнали для різних ситуацій, наприклад активації протитуманних фар, звичайних фар, ременів безпеки, подушок безпеки, ESP, ABS, перевірки двигуна, аварійних вогнів, режиму водіння, освітлення салону та повороту. Також він містить інформаційно-розважальну панель приладів, включно з радіо, прогнозом погоди та системою HVAC (обігрів, вентиляція та кондиціонування повітря в автомобілі).

У цифрову автомобільну панель Intellias вбудовані три сценарії, які демонструють функціонування автівки в різних ситуаціях. У першому сценарії кабіна імітує звичайне водіння та паркування автомобіля. Другий сценарій показує, як працює автівка під час зарядки та розрядки. Третій сценарій містить активацію сигналу, що попереджає водія про проблеми з двигуном.

Це наша перша спроба реалізації цифрової панелі для демонстрації інноваційного досвіду і бачення автомобільної індустрії. У майбутньому ми хотіли б оновити наш продукт, перетворивши його на реальну симуляцію автомобіля. Ми також плануємо додати в наступні прототипи функції пов’язаного водіння, хмарні технології та обмін даними.

Адам Конопа
директор з технологій в Intellias

Для сучасної автівки програмне забезпечення стає все більш незамінним. Наразі розробники створюють вбудовані та платформні рішення, серверні та хмарні системи, цифрові кабіни, системи для автономне водіння та ADAS функціонал, перетворюючи автівки майбутнього на мобільні комп’ютери. Intellias активно співпрацює з іншими компаніями, розробляючи нові стандарти для галузі автомотів. У березні цього року Intellias приєднався до AUTOSAR, у вересні – до COVESA, а у грудні – до Renesas, тим самим сприяючи стандартизації важливих аспектів автомобільної індустрії, як-от безпеки на дорозі. Даний портативний автомобільний зразок є першим кроком на шляху до демонстрації розширених можливостей Intellias у розробці автомобільних програмних рішень.

Про Intellias

Intellias – одна з найбільших українських ІТ компаній. Розробницькі центри компанії розташовані в Україні, Великій Британії, Польщі, Хорватії, Болгарії, Іспанії, Португалії, Колумбії та Індії. Також Intellias представлений у Німеччині, США та Об’єднаних Арабських Еміратах. Компанія займається розробкою комплексного програмного забезпечення та наданням професійних сервісів, спеціалізуючись на технологічних рішеннях, автомобільній галузі, навігаційних системах, фінансових та телекомунікаційних технологіях. 

Про CES

Consumer Electronics Show (CES) — найвпливовіша подія у світі технологій та глобальних інновацій. Це міжнародна арена, де найбільші світові бренди презентують свій бізнес і зустрічаються з новими партнерами. Організаторами СЕS є Consumer Technology Association (CTA). На події демонструються усі напрями розвитку технологічного сектору. Також в рамках CES відбувається масштабна конференція, де світові бізнес-лідери розглядають найбільш актуальні проблеми галузі.

Не пропусти цікаві історії!

Підпишись на нашу розсилку та отримуй новини від Intellias.

    Дякуємо за підписку!

    The best vacancies, are waiting for you!

    We picked vacancies that suit your skills!

    Good news!
    Link copied
    Чудові новини!
    Все вдалося.
    Погані новини!
    Щось пішло не так. Будь ласка, спробуй ще раз.
    This site is registered on wpml.org as a development site.